• +31 (0)341 464 211    
  • Contact

Urtekram glutenvrije productlijn


Een nieuwe lijn glutenvrije producten van Urtekram met pasta, melen en ontbijtproducten. Met deze lijn willen ze laten zien dat je ook kunt genieten van glutenvrijeproducten.
 
Pasta
De glutenvrije pasta’s zijn gemaakt van een uitgebalanceerde mix van mais, rijst, boekweit en/of quinoa. Ze zijn gemaakt in Italië en smaken hetzelfde als reguliere pasta.
 
Couscous
Glutenvrije couscous bestaat voornamelijk uit fijn gemalen gestoomde maïs en rijst en ziet eruit als kleine gele pastakorrels. Couscous is vooral bekend uit de Noord-Amerikaanse keuken, maar kan ook gebruikt worden in salades, pap, casseroles of soepen.
 
Ontbijtproducten
Voor een back-to-basic ontbijt, met extra veel vezels.
 
Bakmixen
Gebruik deze universele bakmix voor pizza, brood, cakes en koekjes.

Het verhaal achter Urtekram
Het begon allemaal in 1972. In een tijd van pioniers, gemeenschapszin en bewustzijn over het milieu. Toen biologisch voedsel nog in de kinderschoenen stond, koffie uit ontwikkelingslanden nog niet eens konden dromen over de term fair trade, en dit allemaal een idealistische gedachte in het hart van een paar mensen was. Maar voor de oprichters van Urtekram, Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail, begon in deze tijd een reis om Denemarken groener en bewuster te maken.
 
Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail begonnen aan deze reis met een kleine kruidenwinkel in stedelijk Kopenhagen. Hier verkochten ze van alles wat, maar allemaal met de nadruk op een natuurlijke, eenvoudige en pure lifestyle. De ondernemingsgeest nam de twee biologische pioniers snel over en al snel werd de winkel vervangen door het oprichten van het bedrijf Urtekram. In de jaren 70 en 80 groeiden Urtekram en het biologische concept, langzaam maar zeker en verspreidde hun kennis zich ver buiten de gesloten kring eco-liefhebbers. “The greens", zoals ze toen genoemd werden.
 
In het begin van de jaren 90 begon een ontwikkeling die ervoor zorgde dat biologische producten populairder werden, vooral in de grotere Deense steden. Urtekram is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. En groei is voor hun een doel, want hoe meer biologische producten ze ontwikkelen en verkopen, hoe meer goed ze kunnen doen voor het milieu, de gezondheid en verantwoordelijke productie van voedsel. Urtekram International A/S is de grootste biologische groothandel van Scandinavië. Ze vermarkten biologische voedingsmiddelen, verzorgingsproducten én producten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën voor bijv. lactose, gluten en parfum.
 
Voor meer informatie bekijk de website op: www.urtekram.nl.
 
De producten van Urtekram zijn voor klanten van Natudis nu met een mooie introductiekorting te bestellen.
 
Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of verkoop@natudis.nl.