• +31 (0)341 464 211    
  • Contact

Nu 15% introductiekorting op Terra Etica


De coöperatie Terra Etica biedt een lijn van zorgvuldig geselecteerde fijne kruideniersproducten aan, afkomstig uit kleinschalige landbouw zoals thee, chocolade, cacaopoeder, instant cacao en rietsuiker.

Chocolade
De Grand Cru chocolade variëteiten hebben specifieke aromatische toetsen uit onder andere Haïti, Nicaragua, Ecuador, Peru en Madagaskar. Het klimaat en de vruchtbaarheid van de grond spelen, net als de landbouwpraktijken, een doorslaggevende rol voor de smaak van de chocolade en de thee.

Teeltgebied
De gebieden rond de Evenaar zijn de enige gebieden waar alle voorwaarden vervuld zijn om cacao te verbouwen. De aroma’s van de cacao zijn in alle teeltgebieden anders. Het klimaat en de vruchtbaarheid van de grond spelen een doorslaggevende rol voor de smaak van de chocolade en dan hebben we het nog niet over de landbouwpraktijken. De vijf coöperaties die deel uitmaken van Terra Etica, plukken de cacaodoppen wanneer ze volledig rijp zijn.

Thee
Alle thee is, ongeacht of hij zwart of groen is, afkomstig van dezelfde theeplant die tot de familie van de camelia’s behoort. Het onderscheid tussen zwarte en groene thee ontstaat pas bij de verwerking van de theeblaadjes: bij zwarte thee laat men de blaadjes fermenteren en bij groene thee laat men de blaadjes eerst verwelken om ze vervolgens onmiddellijk op te warmen zodat de enzymen die voor de fermentatie zorgen, in de kiem gesmoord worden.

Teeltgebied
Theestruiken groeien in streken met een warm en vochtig klimaat waar het regelmatig regent. De kwaliteit wordt onder andere beïnvloed door de hoogte waarop de theestruiken groeien, en door
de ligging van het perceel. Terra Etica thee komt uit drie grote teeltgebieden: Darjeeling en Ceylon, die al erg gekend zijn, en groene Shan-thee die door kenners als «de keizer onder de groene thee» bestempeld wordt.

Cacaopoeder, instant cacao en rietsuiker

Cacao poeder en instant cacao
Gemaakt van de cacaovariëteit Nacional in Peru; een inheemse variëteit met een uniek floraal aroma dat echter met uitsterven bedreigd is. Door deze variëteit op land- en bosbouwpercelen te combineren met de teelt van bananen, zuurzakken en papaja’s, zorgen de 200 kleine producenten van UROCAL voor het instandhouden van het eco-systeem.

Blonde rietsuiker
De blonde rietsuiker is afkomstig uit Paraguay en wordt geproduceerd door verwarmd suikerrietsap te kristalliseren. De fruitige smaak van deze suiker is typisch voor dit gebied. De producenten aangesloten bij de coöperatie Manduvira maken sinds meer dan tien jaar deel uit van het systeem van de eerlijke handel. Dankzij de hogere prijzen konden zij een eigen fabriek voor de verwerking bouwen, die qua energie volledig autonoom is en geen schadelijke uitstoot heeft.

Ongeraffineerde rietsuiker
De ongeraffineerde rietsuiker is afkomstig uit Peru. Een ambachtelijk product dat uit een traditionele suikerriet variëteit verkregen wordt door middel van het natuurlijk deshydrateren van geperst suikerrietsap. Het produceren van deze suiker is een economische motor geworden in de regio Piura, in de uitlopers van de Andes. Dit is het resultaat van de vastberadenheid van de 800 producenten van CEPICAFE. Zij willen voor betere levensomstandigheden zorgen in een zone die getroffen wordt door plattelandsvlucht.

Over Terra Etica
Terra Etica staat voor zorgvuldig geselecteerde producten uit de beste windstreken.  Hierbij staat de ondersteuning van  de coöperatieve beweging voorop, en de verdediging van traditionele en ecologische landbouw in Europa en daarbuiten.  Voor fijnproevers die bewust willen genieten!.
 
​Klik hier om de brochure met informatie over Terra Etica te bekijken.
 
Het nieuwe Terra Etica assortiment is voor klanten van Natudis nu met een mooie introductiekorting te bestellen.
 
Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of verkoop@natudis.nl.
Per pagina
Sorteer
Per pagina
Sorteer