• +31 (0)341 464 211    
  • Contact

Nieuw bij Natudis Café Michel koffiebonen


Café Michel geeft bewust de voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst en gaat lange termijnverbintenissen aan met de coöperaties van de koffieboeren. Als uitbreiding op de eerder geïntroduceerde koffievarianten, hebben we nu ook Café Michel koffiebonen in ons assortiment opgenomen. Verkrijgbaar in verpakkingen van 1 kilo en 500 gram én per stuk te bestellen.

Op grote hoogte geteeld, ambachtelijk gebrand
Het karakter van de koffieboon arabica hangt af van de grond en het klimaat, en de hoogte waarop hij verbouwd wordt. Op grotere hoogte rijpen de koffiebonen trager en zo ontstaan er complexere aroma’s en een lichte aciditeit. De bonen worden verwerkt volgens de traditionele “natte verwerkingsmethode”. Dit houdt in dat de bonen na het verwijderen van het vruchtvlees eerst gefermenteerd worden en daarna gewassen en gedroogd in de zon. Hierdoor worden ze minder bitter, iets zuurder en krijgen ze een zachtere, meer aromatische smaak in vergelijking met niet gefermenteerde bonen.

Zorgvuldig geselecteerde 100% traceerbare teeltgebieden
Om de aromatische kenmerken van een bepaald teeltgebied kracht bij te zetten, geeft Café Michel bewust voorkeur aan koffie van een bepaalde herkomst. Zorgvuldig heeft Café Michel acht teeltgebieden over de wereld geselecteerd met elk hun eigen specifieke kenmerken. In deze gebieden is Café Michel lange termijn verbintenissen aangegaan met coöperaties van koffieboeren die zij ook regelmatig ter plaatste bezoeken. Door het geven van feedback en tips helpt Café Michel de boeren om continu te streven naar optimalisatie en hoogwaardige kwaliteit.

Labels voor eerlijke handel
De coöperaties krijgen een stabiele en gegarandeerde prijs en mogelijkheden om hun oogst beter te bewaren, te verwerken en rechtstreeks te exporteren. Afhankelijk van product tot product, kiest Café Michel steeds het meest veeleisende label:
•    Fairtrade Max Havelaar: het internationaal erkende oudste label voor eerlijke handel.
•    Ecocert Fair Trade: combineert eerlijke handel met ecologische en biologische landbouw.
•    Kleine producentenlabel: het label van en voor de kleine fair trade producenten.

Het assortiment
Het assortiment van Café Michel bestaat uit 13 filterkoffies, een groene koffie, twee oploskoffies, koffiepads en 7 varianten koffiebonen. De manier van branden verschilt per teeltgebied en op basis van de herkomst van de bonen kan een indeling worden gemaakt van zachte naar meer sterkere koffie.
 
Klik hier om meer te lezen over de herkomst en kenmerken van de koffie varianten.
Klik hier om de brochure van Café Michel te downloaden.
 
Café Michel: dé pionier van eerlijke handel in Frankrijk
Café Michel is in 1981 opgericht in het Franse Pessac, in de streek van Bordeaux. Na de lancering van het merk Max Havelaar in 1993, is Café Michel de eerste Franse koffiebrander die biologische en eerlijke koffie ontwikkelt. Om lokale verankering te behouden en onafhankelijkheid van het bedrijf te garanderen nemen de werknemers in 2007 het bedrijf over. Met het oog op uitbreiding van het assortiment naar meerdere productgroepen waaronder cacao, thee en suiker, is Café Michel in 2011 een partnership aangegaan met de coöperatie Ethiquable en actief in projecten van coöperaties van kleine producenten.

Café Michel koffiebonen zijn voor klanten van Natudis nu met een mooie introductiekorting te bestellen.
 
Café Michel koffiebonen zijn voor klanten van Natudis nu met een mooie introductiekorting te bestellen.
 
Nog geen klant van Natudis? Neem contact op met onze afdeling Verkoop via 0341-464211 of verkoop@natudis.nl.
Per pagina
Sorteer
Per pagina
Sorteer